Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2010 14:30 - Възможна ли е връзка без секс?
Автор: beibals Категория: Тя и той   
Прочетен: 1843 Коментари: 4 Гласове:
2



Колко от вас смятат любовта без секс за възможна, а колко от вас мислят секса без любов за нещо напълно нормално? Мненията за връзката между любовта и секса ще е винаги противоречива, но едно е ясно – една сериозна връзка не търпи компромиси.Връзка без секс е нещо приемливо, но ако става дума за любов в тийнейджърска възраст. Но когато говорим за сериозна връзка и сериозни намерения между двама влюбени, сексът е задължителна част от взаимоотношенията им. Връзката без секс е като ястие без подправки. Сексът придава цвят, вкус, характер на една връзка. Сексът сплотява влюбените и осъществява реална връзка между тях в буквалния смисъл на думата. Тази близост е така необходима на много двойки, защото сексът доизгражда доверието между влюбените. Сексът е силата, която превръща хората в отворени книги за половинките си, чието съдържание се възприема или като скучен сладникав роман или като фантастичен бестселър. Или иначе казано, след първия секс с половинката си, хората решават дали връзката им има бъдеще или е обречена на провал. Ако сексът, макар и след  дълга практика в една връзка, не оправдава очакванията за върховно удоволствие, много от двойките охладняват в любовта си.Сексът с цел продължаване на рода в imageминалото днес се е превърнал в човешка нужда с цел доставяне на физическа наслада. Сексът обаче е като храната – заситиш ли глада веднъж, след време пак огладняваш и искаш от същата порция незабравим секс.

Въпреки, че сексът се възприема като двигател за една връзка и поддържащ огъня на любовта, все пак има и двойки, които намират баланса във взаимоотношенията си и без секс. Когато става дума за възрастна двойка, сексът може ида няма това значение и сила, което има при двама млади влюбени. В резултат на импотентност на мъжа или пък охладнели отношения с годините, двойките прекратяват секса, но остават заедно заради децата си или просто защото осъзнават, че не им е сега времето да си търсят отново половинка.

Според френския сексолог Ален Ерил някои двойки прилагат умишлена сексуална диета в любовните си взаимоотношения. Тя има лекарствено действие върху интимните отношения. Някои двойки намаляват сексуалните си контакти, когато усетят, че сексуалната възбуда е по-малка, с надеждата, че колкото по-рядко правят секс, толкова по-качествен ще бъде той. Други двойки напълно се отказват от секса и остават да живеят заедно, но само като приятели и добри родители. Според Ален Ерил обаче връзката без секс е непълноценна и повод дори за депресия. Така че смело консумирайте любовта си.

Сериозната, пълноценна връзка е плод единствено на ефикасна, създадена с много внимание и точни пропорции рецепта. Щипка приятелство, чаена лъжичка любов и секс на вкус са така необходимите и задължителни съставки, за да бъде специалитетът на заведението с превъзходни вкусови качества. С връзките не трябва да се правят компромиси особено с най-важните неща, благодарение, на които съществуват стабилни взаимоотношения между двама влюбени. Липсва ли една от главните съставки, липсва и цялостната магия и грандиозен успех на цялото. Така че връзка без секс си е немислима, нелогична и невъзможна.
Другата, но вече напълно възможна крайност, е сексът без любов
– любима част от съвременния разкрепостен начин на живот на една голяма част от човечеството. Но това е тема на един друг по-задълбочен разговор



Гласувай:
2



1. tutankhamon661 - beibals
27.01.2010 11:31
без секс просто не може. който твърди обратното, сам не си вярва.
цитирай
2. sexmania - beibals
23.02.2010 01:15
не може да има връзка без секс. без това е егати скуката!
не знам, може и да не се съгласи някоя фригидна или инпотентен!
цитирай
3. анонимен - neeeeeeeeeeee
13.03.2010 21:27
neeeeeeeeeeee
цитирай
4. анонимен - nqma takav variqnt
13.03.2010 21:29
nqma takav variqnt
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: beibals
Категория: Новини
Прочетен: 125346
Постинги: 47
Коментари: 87
Гласове: 251
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930