Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2009 15:01 - Удоволствието да карам по дупките ми струваше 50 лева
Автор: beibals Категория: Новини   
Прочетен: 1653 Коментари: 2 Гласове:
2



    n = document.getElementById("audio_player");

Не мога да си обясня проблема с тези пътища, уж плащам данък на кола, винетка, в цената на бензина май пак има някаква сума за пътища и вместо нещо да се оправя, нещата са си същите, даже се появяват нови дупки.

Като знаеш къде има голяма дупка се стараеш да я избегнеш, ама изведнъж срещаш нова и хоп в нея, и айде 50 лева. Ами, те дупките са повече от полицаите по улиците.

От друга страна, се създава някаква заетост на гумаджиите, ама едва ли това е начинът.

Даже мисля, че се дават някакви пари и от Европа за тия пътища. Къде отиват тия пари? Сега избори идват - пак всички се хвалят, че били за нас, ама всеки ден се натъквам на факта, че никой не е за мен. Само аз съм си за себе си, защото аз извадих 50 лева да си оправя гумите, че даже и рискувам още повече от сто, ако бях спукал някоя гума.

Още по лошото - рискувам живота си, защото може и да скоча в някоя по лоша дупка и да предам богу дух за нищо.

Чудех се! Постоянно разравят, че имало много катастрофи по пътищата и, че имало много хора, които карат употребили алкохол, други превишили скоростта, но никой не казва колко катастрофи и колко човека са пострадали, защото са се срещнали с нова дупка и колата им просто е излетяла от пътя.

Ами, като се движа с 70 километра в час и мина през някоя дупка, каква е вероятността да спукам гума и да се забия в някое крайпътно дърво? С тази скорост изглежда ще получа ускорение от 20 метра в секунда, което май се равнява да падна от доста високо.

Това отново е един мой стар постинг от 9-ти август, но продължава да важи със пълна сила. Снощи дори гледах по новините, че KAT признава, че причината за една автомобилна катастрофа се дължи на лошо поддържания път.

Колко ли невинни хора си отидоха от този свят заради тези пътища и още повече заради безотговорното им управление. И как спят тези хора, чиято работа е да ги поддържат в добро състояние.

Чувал съм за много случаи, в които хора, счупили най-малкото своята кола и решили да покажат на този, които поддържа пътя, че не е добре да викат KAT, който е единственият държавен орган, имащ право да установи реално причината за настъпилата катастрофа и накрая са се оказали с Акт за превишена скорост. Изглежда човек трябва да е много добре запознат къде има дупки и къде няма, за да кара по-бавно, въпреки че няма знак за дупки.

Не искам да омаловажавам и другите проблеми, заради които стават много катастрофи и един от тях е, че много хора карат с гуми, втора употреба.

Аз също карам кола и много добре разбирам, че най-важното е да имаш хубави гуми и добри спирачки. Всичко останало, като коне, климатроници и кожен салон са само удобство и направо се чудя как хора предпочитат да си купят хубаво озвучаване и DVD плеър за кола, и то чисто нови, но не си купуват нови гуми, да не говорим за хубави спирачки.




Гласувай:
2



1. анонимен - Застраховка
12.01.2010 04:13
Преди няколко дена скочих в една дупка, викнах си застрахователите, описаха ми щетата и сега честито на общината ( по скоро на софииска вода) . Просто не ги оставяите безнаказани тези дупки !!!
цитирай
2. beibals - Neznam kak sa prieli
12.01.2010 12:05
Da ti pokriqt 6tetite izob6to!Kade otivat parite ot vinetkite ot danaka i 6e kazvat nqmat pari kopeletata.Kupuva6 si vinetka da kara6 po dupkite li.Ako vs ne se dignat na protest s/u vinetkite dr na4in nqma.Ako ima na4in i ot vazduha 6e iskat pari.Turili pederasi v deistvitelnost sa v parlamenta da upravlqvat darjavata!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: beibals
Категория: Новини
Прочетен: 125346
Постинги: 47
Коментари: 87
Гласове: 251
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930